maanantai 19. maaliskuuta 2018

Masshole IPA Experiment osa 3: Boston Re-Visit ja loppukaneetit

   Ruokapaikaksi illaksi olin skouttanut Salty Pig-nimisen astetta rankempia pizzoja tarjoavan paikan jossa piti olla myös craft beeriä ruokajuomaksi. Suositusta paikasta oli kyse ja jouduinkin odottamaan pöytäpaikkaa vartin. Paikan signature-annos kantoi paikan nimeä Salty Pig ja oli valtavan kokoinen pizza. Rucola silpun alle oli piilotettu noin sentin kerros suolaisia lihanpaloja jotka antoivat miellyttävän verisuonia aukaisevan vivahteen ruokailuhetkelle.

Salty Pigin Salty Pig

a
Näkymää hotellin parvekkeelta

   Five Horses Tavernin pohjoiseen toimipisteeseen oli tullut yritettyä aikaisemmin mutta se ei ollut vielä auki joten nyt kävelymatkan päässyt sijainnut eteläisempi toimipiste valikoitui loppuillan kohteeksi. 40 hanaa riitti pariksi tunniksi ja kun flightejä oli tarjolla niin paljon hyvää tuli maistettua. Caskikin olisi ollut tarjolla mutta en uskaltanut kokeilla.
   Paluulentoon oli vielä pari päivää joten hengailluun Bostonissa oli aikaa. Tiistai käynnistyi jälleen perinteisestä paikasta eli Ginger Manista. Etukäteistietoa oli taas sen verran että täällä olisi saatavilla "jämäkaljoja" viikontakaisilta festareilta ja tieto piti onneksi paikkaansa. Against the Grainiin oli festareilla tolkuttomat jonot joten täällä oli vähän rauhallisemmassa tilanteessa helppo tsekata muutamat tuotokset heiltä. Samoin Bottle Logicilta löytyi yksi olut hanasta joten vähän pääsi tyydyttämään harmitusta siitä ettei festareilla tullut enemään haettua.

Vähän nähtävyyksiä

Edgar Allan Poen hoodeilla

Ginger Manin Lärvilautanen #n

   Humalahammasta kolotti sen verran että päätin lähteä vielä pitemmälle piipahtamaan Trillium Cantoniin. Junalla taas lähemmäksi ensin ja loppumatka uberilla. Kuskiksi sattui persoonallisempi tapaus ja miekkonen oli aikaisemmin asunut Ruotsissa vaimonsa luona ja oli jopa tosissaan suunnitelemassa takaisinmuuttoa sinne. Päivänpolitiikkaa ihmeteltiin yhdessä pitkän aikaa. Trilliumilla oli hanatarjonta ehtinyt vaihtua mukavasti viikon aikana joten juotavaa riitti. Nyt on heti kylkeen sanottava että vaikka Trillium on ehkä maailman paras IPA-panimo niin heidän muista tuotoksistaan ei hirveänä hyvää sanottavaa keksi. Sourit ja saisonit oli aika mitäänsanomattomia mutta Trilliumilla oli lähdetty mukaan johonkin uuteen hirvittävään oluttrendiin eli heidän tummat oluensa eivät olleet mitään "kahvisia" imppejä vaan jotain ihmeellisiä cold brew coffeitten ja stouttien blendejä. Vähän niin kuin kylmään kahviin kaataisi 1/3 sekaan barley wineä ja möisi sitä barley winenä. Halvaksihan se varmasti tulee ja katteet kohdillaan ja hipsterit tykkää mutta mulle ei maistunut.
   Hotellin aulabaarissa tuli pysähdyttyä vielä mutta kun huoneessa tajusin että tv:stä tulee lempisarjani Pontikankeittäjien 5 tunnin marathon-lähetys joten valinta oli helppo ja siirryin huoneeseen television ja Trilliumin tölkkien ääreen loppuillaksi.

Hotellitunnelmia

Pontikankeittäjät 5h-marathon

   Keskiviikko oli viimeinen täysi päivä matkalla ja vielä oli hyvin aikaa pitemmälle reissulle. Lähdin heti aamusta kohti juna-asemaa ja sieltä länteenpäin Framinghamiin. Jack's Abby oli puhtaana lager-panimona pakkonähtävyys ja kun junalla sinne pääsi kohtuu helposti niin mikä ettei. Framingham jälleen kerran ei mikään iso kaupunki mutta Jack's Abby puolestaan valtava panimo kaupungin keskustan laitamilla. Baltic portereista oli harmittavan vähän spessuversioita tarjolla mutta hyvän kuvan skaalasta sai silti. Kieltämättä jatkuvan IPA:n kiskomisen jälkeen pieni lagersessio teki oikein hyvää. Laadukasta tavaraa lager-kentän laidasta toiseen.
   Saman tehdaskompleksin toisessa päässä sijaitsi saman firman Springdale Barrel Room. Olin skoutannut tämän "pieneksi" paikaksi mutta helvetin isohan tämäkin oli ja kuten nimestä voi päätellä keskittynyt puolestaan soureihin ja tynnyrikypsytykseen. Ja niitä tynnyreitä oli... helvetisti. En oo varrmaan missään nähnyt yhtä paljon ja Bruerynkin tynnyrivarasto kalpenee rinnalla. Laskin nopeasti että 2000-3000 tynnyriä osui silmään ja joka nurkan taakse ei edes nähnyt. Itse baarin puoli oli valtavan tilava "viihdekeskus" ja seinustat oli miehitetty ajanvietepeleillä. Varmasti viikonloppuisin meluisa ja suosittu paikka. Itse sourit nyt oli taas mitä oli mutta mieleen jäi erityisesti heidän oma spesiaalihanastonsa eli 2 hanaa oli kytketty suoraan tynnyreihin eli hanasta periaatteessa pystyi reaaliajassa seuraamaan tuotteen kehitystä. Cold Brew-hanoja oli täällä myös uuden trendin mukaan tarjolla. Joka tapauksessa nämä kaksi vierekkäistä paikkaa muodostat erittäin mielenkiintoisen erilaisen parin ja ei kyllä kaduta ollenkaan että tänne asti tuli raahauduttua.

Jack's Abby sisäänkäynti


Jack's Abby tarjontaa

Jack's Abby sisätiloja

Springdale Barrel Room sisäänkäynti

Springdale Barrel Room osa tynnyrivarastoa

Springdalen mielenkiintoinen tynnyrihanaSpringdalen mielenkiintoinen tynnyrihana

   Paluumatkasta voin sen verran sanoa että nyt tuli koettua ne amerikkalaisen junamatkailun huonot puolet. Jenkkien junissahan ei ole mitään kylttejä tai lue missään mihin ne on menossa niin se on sitten vähän arpapeliä että mihin astuu sisään jos ei satu kuulemaan mitä konduktööri mölisee 100 metrin päässä. Toiseksi laitureilla ei juurikaan ole mitään ohjeita siitä mihin junat pysähtyy. Eli jos raiteita on kaksi ja olet väärällä niin jäät junasta mikä tuli koettua illan mittaan. Sitä kuvittelisi että jos on kaksi raidetta niin lähtiessä se juna lähtisi siltä mihin ei tultu koska muutenhan ne junat törmäisi mutta ei se niin mene. Enkä vieläkään tajua mitä ne Inbound/Outbound-nuolet meinasi kun ei niistä ottanut selvää että kummalle raiteelle ne opastaa. Ehkä alkoholilla oli vähän osuutta asiaan mutta puoli tuntia piti ylimääräistä hytistä ulkona.
   Torstaina olikin sitten paluulento Suomeen samaa reittiä vaihdolla Kööpenhaminan kautta. Ja jos ne lennot meni persiilleen tulomatkalla niin meni ne nytkin. Kööpenhaminaan pääsin vielä hyvissä voimin mutta sitten alkoi spektaakkeli josta vieläkin on vähän epäselvyyksiä itselle mitä oikein tapahtui. Jatkoyhteydestä Helsinkiin ei taaskaan heti ollut mitään infoa vaan odottelin kärsimättömänä lisätietoja taulun ohjeitten mukaan. Lopulta kahden tunnin päästä tuli tieto portista ja korvaavasta lennosta joka oli lähdössä tunnin päästä. Siirryin portille ja ihmettelin heti että eihän täällä ole kuin 15-20 ihmistä että missä ne loput on samalta lennolta. Check Inin aika lähestyi ja tiskillä ei näkynyt ketään. Lopulta virkailija saapui noin 15 minuuttia ennen lennon lähtöä ja alkoi ihmettelemään että mitä te täällä teette tälle lennollehan on tulossa vain yksi matkustaja ja meidän tietojen mukaan te olette jo lentäneet Helsinkiin. Selvisi että alkuperäiselle lennolle oli jo järjestetty korvaava lento 2 tuntia sitten ja suurimmalle osalle matkustajista oli lähetetty tieto siitä. Jostain syystä pari kymmentä tyyppiä ei ollut saanut tietoa asiasta ja siinä sitä sitten ihmeteltiin. Virkailija sai myös päähänsä että nyt kun SASsin tietokannan mukaan te olette jo matkustaneet Helsinkiin niin sama boarding pass ei enää käykään  vaan pitää tehdä kokonaan uudet! Tämän tarkoitus jäi minulle täysin hämäräksi koska siinä hänen tekemässä uudessa boarding passissa oli lennon numerot väärin ja lähtöaikakin oli 2 tuntia taaksepäin. Noh sisälle koneeseen päästiin vaikka kaikissa lipuissa ja boarding passissa luki ihan mitä sattuun. Tässä vaiheessa aavistelin jo että olutta täynnä olevia laukkuja ei varmasti samalla lennolla olekaan ja eikä ollutkaan. Saapumisterminaali kaikui tyhjyyttää ja rullalta tuli tasan sen yhden tyypin laukku minkä piti olla ainoa matkustaja lennolla. Tässä vaiheessa ns. vitutti vähän ja päätimme erään liikemiehen kanssa että lentoasemalta ei mihinkään lähdetä ilman laukkuja. Kimppaan saatiin pari saksalaista nuorta vaihtarityttöä joiden koko omaisuus oli käytännössä hukassa. Jos muuten joku luulee että kun siinä matkatavaralapussa on koodi että sen avulla voi jotenkin selvittää että missä laukut on niin erehtyy. Ei sillä koodilla näe yhtään mitään. Kuten aavistelimmekin laukut olivat kokonaan eri terminaalissa ja kun lopulta onnistuimme metsästämään suostuvaisen virkailijan joka päästi meidän tullin takaovien kautta läpi niin laukutkin löytyivät ja oluet pelastuivat.
   Mutta mitä jäi reissusta käteen? No ainakin se että kyllä ne IPAt on vaan rapakon takana paljon paljon parempia kuin täällä Suomessa ja ihan turha tulla mulle väittämään jotain muuta. Itse asiassa vielä vähän hirvittääkin että pystyykö tässä enää suomalaisia ipoja tosissaan juomaan. Ja muuten semmoinen homma että New Englandissa ei puhuta mistään neipoista ollenkaan vaan parinkin panimomestarin kanssa juteltua sain ohjeen että ne on vaan IPOja. Ei ole mitään neipoja vaan koko termi on eurooppalaisten keksimää humpuukia.
   Bostonia kaupunkina puolestaan ei auta kuin kehua. Liikkuminen on yllättävän helppoa ja halpaa, joka puolella on valtavasti olutta ja jos tapahtuu se ihmeellinen asia että hyvä olut alkaa kyllästyttämään niin valtavasti historiallisia nähtävyyksiä on joka puolella kaupunkia. Keskustan hintataso tietysti on mitä on mutta onneksi dollarin kurssi on tullut tässä asiassa rutkasti vastaan viime aikoina. Luultavasti joudun harkitsemaan myös ensi vuoden Extreme Beer Festivaleja tosissaan, sen verran hyvä maku tapahtumasta ja kaikesta sen oheen liitetystä jäi. 

Reissun aikana nautittuja oluita:

2cabeças Maracujipa
2SP Oak Aged Brett Pils
2SP Patina
3 Stars Ghost White IPA
3 Stars Habeus Corpses
4 Hands Madagascar
4 Hands Madagascar Uganda
603 Winni Ale
7th Settlement 1623 Almighty Brown
Aardwolf Cuvee De White Russian
Aardwolf Islay Whisperer in Darkness
Aeronaut Citra-Galaxy Session IPA
Against the Grain / De Molen Bo & Luke
Against the Grain / Freigeist Babyschläger
Against the Grain London Balling
AleSmith Speedway Stout - Nibs & Beans
Allagash Émile
Allagash Interlude
Allagash Neddles
Allagash Pastiche
Alpine Beer Company / Melvin 6x9
Alpine Beer Company Truck Trail
Armada/Erector Brewing Collective Love
Armada Brewing Cursed King
Armada Brewing Neptune's Dagger
Armada Brewing White Storm
Aslin Master of Oranges
Aslin Pinkies Up
Back East Ice Cream Man
Bad Lab Trillion Lights
Ballast Point Victory At Sea - High West Barrel-Aged
Banded Horn Adaira
Banded Horn Jolly Woodsman
Barreled Souls Dark Matter - Mexican Donut
Baxter Stowaway IPA
Beau’s / Wild Rose Over Throne
Beau's The Spice Principle
Beer'd Whisker'd Wit
Black Hog Violet Beauregard Granola Brown
Blackberry Farm / Evil Twin Tennessee Jeppe and the Thoroughbred Hillbilly
Blackberry Farm Draft Lab #002: Rauchbier
Bolero Snort Blueberry Moosaic
Bone Up Extra Naked
Bone Up Key Lime
Bone Up Life Sentence
Bone Up Shelby
Bone Up Wastsed Life
Bottle Logic Airing of Grievances
Bottle Logic Divzeros
Brew Gentlemen General Braddock's IPA
Brew Gentlemen Hanging Gardens: Nectarine
Brew Gentlemen Table Beer
Brewery Vivant House Hop Toddy
Brewery Vivant Space Tips
Brewery Vivant Wizard Burial Ground
Brick & Feather Positively 11th Street Pale Ale
Bunker Machine Pilz
Bunker Salad Daze
Burial / Other Half One For Me
Burial Ceremonial Session IPA
Busch Beer
Busch Light
Captain Lawrence Nor' Easter Winter Warmer
Carton Decoy
Carton Kaffee und Kuchen
Cidergeist Bubbles
Civil Society Camo DDH
Civil Society Extra Extra Pulp
Collective Arts Stranger Than Fiction
Concord Craft The Gov'nah
Counter Weight Headway
DC Brau The Corruption
Deciduous Stack (4.0- )
Destihl / Night Shift Ain't Nothin' Normal
Devil's Purse Handline Kolsch
Dogfish Head Oak-Aged Vanilla World Wide Stout - Bourbon
Down the Road Colibri Hurricane Relief Gose
Due South Coffee Dry Hopped Coastline
Earth Eagle / North County WASSoultree
Earth Eagle 1/2 Jack
Earth Eagle Boar Warp
Earth Eagle Erebos
Earth Eagle Good Helmet
Earth Eagle Hibitchkiss
Earth Eagle New England Gangsta'
Earth Eagle Quadrasaurus
Earth Eagle Sahti
Earth Eagle Schizam
Earth Eagle Witching Hour
Epic Big Bad Baptist - Triple Barrel
Epic Big Bad Baptista
Evil Genius Gwyneth Paltrow's Head was In the Box
Firestone Walker 18 (XVIII Eighteenth Anniversary Ale)
Firestone Walker 21 (XXI Twenty-One Anniversary Ale)
Firestone Walker Helldorado
Firestone Walker Leo v. Ursus #3: Inferos
Firestone Walker Leo v. Ursus #4: Wookus
Firestone Walker Pacific Gravity Weizenbock (Barrel Aged) 
Firestone Walker Parabola Scotch
Foolproof Espresso Vanilla Raincloud Porter
Forbidden Root Keine Krümel Barrel Aged
Foundation Burnside
Foundation Venture
Founders CBS (Canadian Breakfast Stout)
Four Quarters Evening Star
Fox Farm Near and Far
From the Barrel PIIPA
Gneiss Himbeere
Great Lakes Dortmunder Gold
Great Notion Juice Box Double IPA - DDH
Great Rhythm Double Squeeze
Great Rhythm Hi-Fi
Great Rhythm Resonation Pale Ale
Great Rhythm Squeeze
Great Rhythm Sticky
Great Rhythm Tropical Haze
Great Rhythm Wedge
Grey Sail Flying Jenny Extra Pale Ale
Half Acre Medieval Years
Harpoon UFO Apricadabra
Harpoon UFO Pineapple
Harpoon UFO Raspberry (R.A.Z) Hefeweizen
Harpoon UFO White
Hidden Cove Derogation
Hidden Cove Thunderclap Double IPA
Hill Farmstead Double Citra
Hill Farmstead Marie
Idle Hands Craft Ales Emelyn
Jack's Abby Berliner Braun - Cherry Barrel Aged
Jack's Abby Excess IPL
Jack's Abby Framinghammer - Barrel Aged
Jack's Abby Framinghammer - Barrel Aged (Dunc's Mill Maple Rum)
Jack's Abby Hoponius Union - Triple Dry Hopped
Jack's Abby Hopstitution XPL #3 Calyptra
Jack's Abby Kiwi Rising
Jack's Abby Modern Hell
Jack's Abby Post Shift
Jack's Abby Saxonator Dunkles Doppelbock
Jack's Abby Saxony Lager
Jack’s Abby Sibling Maker
Jack's Abby Smoke & Dagger
Jack's Abby Smoke & Dagger - Coffee
Jackie O's Apple Brandy Barrel Dark Apparition
Kane Evening Bell - Bourbon Barrel
Kane Mexican Brunch - Bourbon
Kane Morning Bell - Bourbon
Kane Sunday Brunch - Bourbon
KCBC Thieves & Liars - Hibiscus
Lawson's Finest Super Session IPA #8
Liars' Bench Bench Beer
Liars' Bench Bitter Lad ESB
Liars' Bench Cali Speak
Liars' Bench Hai Ikki
Liars' Bench John Grady Kölsch
Liars' Bench Young Upstart
Long Trail Onion Explosion
Lost Abbey Dead Man's Game
Lost Abbey The Angels Share
Lost Abbey Veritas Peach
Lost Nation Lost Galaxy
Magic Hat #9
Magnify Froot Joose DDH
Maine Beer King Titus
Marz Double Jungle Boogie
Mason's Hipster Apocalypse
Mason's Liquid Rapture
Melvin Hey Zeus
Melvin Killer Bees
Melvin PilsGnar
Mikkeller Northern Trails
Mill House Kilt Spinner
Mystic Danger! Danger!
Mystic Frappe
Mystic Saison Renaud
Mystic Saturation - Double Dry Hopped
Mystic Table Beer
Mystic Voltage
Narragansett Autocrat Coffee Milk Stout
Neighborhood Hallowed Hammock Blonde Ale
New England Dose
New England Double Deuce
New England Fuzzy Baby Ducks IPA
New England G-Bot Double IPA
New England Galaxy Pale Ale
New England Gold Stock Ale
New England Sea Hag IPA
New England Wudüdator
Newburgh Magnanini Niagara Tripel
Newburyport Green Head IPA
Night Shift Awake
Night Shift Buzz
Night Shift Elbrus
Night Shift Santilli
Night Shift The 87 (10/27/2017 - Onwards)
Night Shift Whirlpool
Notch / Trillium I Predict a Riot Hoppy Lager
OEC Cease & Narcist
OEC Exilis
OEC II - Citra
OEC Tempus (Blend #9)
Ommegang Rosetta
Omnipollo Shoutao Peach Slush IPA
Opa-Opa Steakhouse Buckwheat IPA
Oskar Blues Ten FIDY - Bourbon Barrel Aged
Otter Creek Honey Hooch
Overshores Belle Fermiere
Overshores Bright Copper Kettles
Oxbow Luppolo
Paradox Beer Skully Barrel No. 53 (Komet Sitra)
Proclamation Broze
Portsmouth Mr Charlie
Relic 6th Anniversary
Relic Spectral Beast
Revival You Thirsty? IPA
Revolution Double Barrel VSOD
Revolution Double Barrel VSOJ Cherry Rye
Rhinegeist Quadra Funk
Right Brain Hot Boxin' It
Right Brain Johnny's Lunchbox
River Styx The Fall of Icarus
Samuel Adams Boston Brick Red
Samuel Adams Cold Snap
Sea Dog Wild Blueberry Wheat Ale
Sebago Frye's Leap IPA
Short's / Rare Bird Machu Beechu
Sierra Nevada Hazy Little Thing IPA
Sierra Nevada Hop Bullet Double IPA
Sierra Nevada Wolfinanny
Sketchbook Black Saison
Sketchbook Brunch
Sketchbook Chicago DIBS
SoMe Apostrophe IPA
Springdale Cuvée d'Or Rouge
Springdale Fresh Boysen
Springdale Grand Cru
Springdale Isosceles #1
Springdale Kriek Mythology
Springdale Suspended Animation
Springdale Tequila Me Softly
Springdale Where Am I?
Springdale Yawp
Starr Hill Snowblind
Stillwater / Põhjala There Goes The Day Time
Stillwater Spaced
Stoneface American Pale Ale
Stoneface Berliner Weiss
Stoneface Berliner Weisse - Blackberry
Stoneface Berliner Weisse - Raspberry
Stoneface Blip
Stoneface Full Blip
Stoneface Full Clip IPA (English Yeast)
Stoneface Gose
Stoneface IPA
Stoneface Kolsch
Stoneface Porter
Stoneface Sandbox Series: Oated Ella
The Collective Project Brettshake DDH Simcoe
The North Marshmallow Klouds
The Rare Barrel On the Shoulders of Giants (2017)
The Rare Barrel Outlaw Bound
Thirsty Dog Bourbon Barrel Aged Siberian Night
Tin Man Beers, Beets, Battlestar Galactica
Tin Man Bourbon Barrel Aged Csar
Tin Man Haywire
Tin Man Weld Rhubarb Sour Ale
Tree House Alter Ego
Tree House Bright - Simcoe/Amarillo
Tree House Catharsis
Tree House Doppelganger
Tree House Green
Tree House Haze
Tree House Julius
Tree House Old Man
Tributary Schwarzbier
Trillium / J. Wakefield Affogato - Barrel Aged
Trillium / Prairie Trillbomb! - Bourbon Barrel Aged
Trillium Apricot Stonington
Trillium Congress Street IPA
Trillium Congress Street IPA - Double Dry Hopped
Trillium Day & Night - Mezcal Roast
Trillium Dialed In - Gewurztraminer/Chardonnay
Trillium Farnsworth Street - Double Dry Hopped
Trillium Fort Point Pale Ale
Trillium Fort Point Pale Ale - Double Dry Hopped
Trillium Fort Point Pale Ale - Mosaic Dry Hopped
Trillium Free Rise - Galaxy Dry Hopped
Trillium Heavy Mettle
Trillium Melcher Street IPA
Trillium Melcher Street IPA - Double Dry Hopped
Trillium Mettle
Trillium Night & Day - Italian
Trillium Permutation Series #14: American Wild Ale with Apple Juice
Trillium Pipsqueak Penguin
Trillium Pittsburgh Street - Double Dry Hopped
Trillium Plum Super Soak
Trillium PM Dawn - Italian
Trillium Pot & Kettle - Chocolate
Trillium Pot & Kettle - Italian Roast
Trillium Puny Partridge
Trillium Red Stonington
Trillium Scaled
Trillium Scaled Way Up
Trillium Six
Trillium Trillium New England Wild Ale - Citra Dry Hopped
Trillium Trillium New England Wild Ale - Motueka Dry Hopped
Trillium Vicinity
Trophy Beet Gose On
Trophy El Hombre
Trophy Smooth
TRVE Cold
TRVE Cursed
Tuckerman Pale Ale
Upland Revive
Urban Artifact Pocket Watch
Urban Artifact Sliderule
Vanished Valley Watershed
Victory Home Grown American Lager
von Trapp Bohemian Pilsner
Whaler's Hazlenut Stout
White Birch Blueberry Berliner Weisse
Woodstock Inn Profile
Wormtown Be Hoppy IPA
Wormtown Blizzard of '78
Wormtown Bottle Rocket Pale Ale
Wormtown Buddha's Juice
Wormtown Hopular Culture #003
Wormtown This Is Quad

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti