keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Boston 2019: Shipping Up To Fort Point

   Taloyhtiö päätti järjestää yllätyksen ja pakotti minut mittavaan ja kalliiseen kylpyhuoneremonttiin mutta akuutista käteispulasta huolimatta ehdin jo hommata jälleen liput Bostonin Extreme Beer Festivaaleille Tammikuun loppuun. KLM tarjosi halvahkot lentoliput tarjouksessa ja matkaan lähdettiin maanantaiaamuna 28.1.2019 Helsingistä. Matkalla oli lentokoneen vaihto Amsterdamissa ja siellä reissu saikin heti todella omituiset kuviot. Atlantin yli menevälle lennon portille saapuessa puku päällä olevat vartijat bongasivat minut heti ja jouduinkin boarding deskin taakse erikoistarkasteluun. Ruumistarkastus tehtiin perinpohjaisesti ja Jalaksen maihareiden sisustatkin tongittiin vaikka koitin huomauttaa kohteliaasti mahdollisista hajuhaitoista. Käsimatkatavarat myös tutkittiin läpi huumeista ja piti selittää mitä niillä aikoo oikein tehdä. Tarkastuksen jälkeen minulle tehtiin boarding koneeseen ja vartija jäi kattelemaan perään. Kun kone oli valmis pääsin saattueessa ensimmäisenä sisälle koneeseen ja vartijat seurasi etten vaan lähde enää pois sieltä. Kaiken kaikkiaan omituinen episodi mutta onnistuin siinä tohinassa olemaan yhteyksissä Suomeen ja sain vinkin että katteleppa onko Boarding Passissa jossain kohdassa 4 isoa S-kirjainta... ja olihan siinä. USA on ilmeisesti liputtanut minut erikoistarkkailua vaativaksi henkilöksi lentoliikenteessä ja syytähän tälle ei kysymällä edes kerrota. Joka tapauksessa matkaan kuitenkin päästiin ja koko ajan kummitteli mitähän sitten itse Bostonin kentällä tapahtuu. No eihän siellä mitään enää jaksettu jauhaa, oltiin ainoa lento koko maahantulotarkastuksessa ja ulostautuminen koneesta, maahantulotarkastus, siirtyminen hotellille ja check-in hotelliin tapahtui hämmästyttävän nopeasti. Tässä vaiheessa on taas mainostettava että 7 DAY PASS Bostonin joukkoliikenteeseen maksaa 21 dolsaa eli suunnilleen saman mitä 2 päivän lippu Helsingissä. Kaiken sujuttua lennokkaasti tapahtui myös sellainenkin hämmästyttävä seikka että olin olutbaarin tiskillä jo kello 14.45 samana päivänä kuin lento oli lähtenyt joten maanantai-illaksi jäi vielä hyvin aikaa alkaa sopeutuminen aikaeroon.
   Hotelliksi olin valinnut jälleen Yotel Hotelin sen loistavan sijainnin, uuden ympäristön ja suhteellisen edukkaan hinnan takia. Siitä olikin heti helppo siirtyä City Tap Houseen jossa oli tiedossa hanasta Toppling Goliathin Sosus. Etukäteen oli tilannetta skoutattu sen verran että tiedossa oli Toppling Goliathin oluitten hyvä saatavuus seudulla. Ja kuten mainostin Yotelin hyvää sijaintia niin tässä vuoden aikanahan eräs Trillium oli rakentanut uuden panimoravintolan samaan kortteliin hotellin kanssa ns. konttausmatkan päähän joten olikin luontevaa painua sinne tiskille heti nauttimaan hanaoluita. Trillium Fort Point on yhdistelmä olutravintolaa, ruokaravintolaa, oheistuotemyymälää, pullokauppaa ja panimoa. Viime aikoina paljon negatiivista julkisuutta (henkilökunnan kohtelu, oluitten "manipulointi", mallasprofiilin muutos...) saanut paikka oli suhteellisen valtava ja mielestäni erittäin viihtyisä sekä nykyajan tyyliin tehokkaan toimivaksi suunniteltu kokonaisuus. Vuodenajasta johtuen kattoterassi ei valitettavasti ollut auki. Mikään tikkerin unelmahan tämä ei ole kun juomista on tarjolla vain suositusannoksia mutta en näe sitä ongelmana.


Trillium hotellin kerroksesta kuvattuna


Kohtuu tuoretta kamaa

   En ollut tällä kertaa ainoa suomalainen festarivieras joten lähdimme vielä takaisin City Tap Houseen tarkistettuamme ensin viereiset pullokaupat, Fort Point Marketin ja Craft Beer Cellar Fort Pointin. Illan päätteeksi piipahdimme vielä lähistön Row34 hienosto-olutravintolassa mutta se oli niin tukossa ettei siellä paria enempää viihtynyt ennen siirtymistä lepäämään.
   Koko tiistaipäiväksi oli suunniteltuna kohtuullisen tiukka ohjelma ja lähdimme heti aamusta junalla kohti Framinghamia. Framinghamista otimme vuokra-auton alle ja lähdimme kiitämään kohti länttä. Ensimmäinen pysähdys matkalla oli valtava alkoholikauppa Julio's Liquors Westboroughissa. Täällä kävikin sitten parempi tuuri ja sain napattua jääkaapista mukaani viimeisen packsin Toppling Goliathin King Sueta. Tämä olikin oiva päätös koska sen jälkeen en enää koko tuotetta tölkkinä koko reissulla missään nähnytkään.

Kohtuullisen iso alkoholivarustamo

Stone Magnumeja

Vanha tuttu löytyi hyllystä

   Lounaspaikaksi valikoitui viime reissulla häikäissyt Armsby Abbey Worcesterissa. Paikka oli edelleen erittäin miellyttävä vierailukohde ja Hill Farmstead-lärvilautanen lounasjuomana on harvinainen mahdollisuus. Matka jatkui jälleen länttä kohti ja onnistuin myös bongaamaan väliltä mukaani muutaman vahvan ehdokkaan kevään Tallinn Crap Beer Festivalin huonoimmaksi olueksi.




   Tree House aukeni 14.00 ja olimme paikalla muistaakseni 13.15 ja jonohan siellä jo oli. Hommaa oli tuunattu vähän vuoden takaisesta ja parkkipaikkoja oli laajennettu edelleen sekä tölkkimyynti oli siirretty ihan omaksi osastokseen ravintolasta toiseen päähän panimoa. Pihalla oli myös käynnissä koko rakennuksen laajennustyöt joten melko massiivisesta kompleksista oli kyse. Tölkkimyynti oli toteutettu niin että jo ulkona sait käsiisi kaavakkeen johon pystyit helposti merkitsemään miten paljon mitäkin tölkkiä haluat ostaa joten itse tölkkitiskillä homma hoitui antamalla rahat ja ottamalla tölkit vastaan. Tölkkimyynnistä pystyi myös ostamaan juomalippuja hanatiskille joka aina näin tiistaisin on auki heti panimon avauduttua.  Lavallinen sylissä siirryimme nauttimaan hanoista vielä mahdolliset tuntemattomat vanhemmat oluet.


Odottamassa ulkona paikan avautumista

Kaverilla kohtuu kovat ostokset


Myyntitiski häämöttää jo


Parisen tölkkiä odottamassa

Omat ostokset


Lopuksi vielä hanasta parit tummemmat maistiaiset

   Ilta painoi jo päälle joten siirryimme nopeasti takaisin palauttamaan autovuokraamoon autoa jossa vuokraamon jo aamupäivällä puheliiaksi osoittautunut heebokin paljastui oluen ystäväksi. Oli muuten lukioaikoinaan ollut Kööpenhaminassa vaihdossa ja halusi kovasti takaisin Skandinaaviaan... mitä epäilen suuresti. Sain ruinattua vielä kyydin juna-asemalle joten ehdimme kohtuu hyvin aikaisempaan junaan ja iltapäivällä olinkin jo hotellilla iloisena kävelemässä aulassa kohti huonettani kun tapahtui reissun toinen WTF-tapaus. Vastaanoton henkilökunta nimittäin lähti perääni ja alkoi kiskomaan minua takaisin hisseiltä jostain syystä. Olin vähän aikaa täysin ymmälläni tilanteesta mutta lopulta tajusin että he haluavat ottaa minulta pois minun juuri suurella vaivalla sadan kilsan päästä rahtaamani oluet! Myönnän että käyttäydyin tässä vaiheessa vähän aikaan kuin naulapyssyllä kiveksille ammuttu karhu mutta siinä vaiheessa kun näytti siltä että henkilökunta alkaa ottamaan taka-askelia ja kaivamaan tazeria tiskin alta oli pakko alkaa selvittämään mistä helvetistä tässä oikein on kyse. Ja uskottavahan se oli, Massachusetts State Law:n mukaan oluita ei siitä aulan läpi viedä huoneeseen jos siinä on aulabaari samassa tilassa. Olin  jo heittämässä herkkiä hyvästejä juliuksilleni ja four locoilleni mutta vihdoin henkilökunta sai sanottua sen kaikkein tärkeimmän että eivät he niitä viemäriin kaada (juo itse) vaan ottavat takavarikkoon johonkin takahuoneeseen, antavat kuitin ja minulla on toiveita saada olueni takaisin vielä check outin yhteydessä.
   Iltahan oli vielä nuori ja Boston-Winnipeg matsiin oli liput varattuna. Tuukka Rask oli poissa pelistä ja Patukka Laine surffaili viime aikojen tuttuun tapaan tehottomasti kentällä. Tämä oli minulle ensimmäinen NHL-peli ja näistähän on sanottavat heti pari asiaa. Ensinnäkin katsomossa saa juoda olutta ja Lagunitaksen Easy Sumpinia tuli kiskottua ylähyllyillä täysin moraalittomasti ja häpeilemättä. Toiseksi väliaikashowt ja muu oheistoiminta on kyllä taidokkaasti hoidettu, suomalaiset seurat voisivat käydä ottamassa mallia. Kolmanneksi yleisön osallistuminen peliin on aivan erilaista kun Suomessa, tanssivia iloisia ihmisiä näkee joka puolella ja yhteenkään känniläiseeen en törmännyt. Winnipeg voitti rankkareilla vaikka Patukka tyri melkein senkin. Ottelusta vielä sen verran että eihän se mikään Oulun Kärppien matsi ollut mutta katteli sen loppuun silti.



   Keskiviikkona ilma kylmeni lupaavasti taas ja pitkille kalsareille tuli käyttöä. Päätimme lähteä panimoexcursiolle koilliseen Bostoniin ja ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui viime kerralla oivaksi osoittautunut Mystic Brewing Company. Paikka oli pysynyt ennallaan ja huumaava humalan tuoksu tervehti jälleen heti jo ovelta. IPA:t olivat iskussa ja kehuessani baarimikolle erityisesti Danger!Danger!:in single hop ekuanot ddh versiota päätti baarimikko ilahduttaa ja haki myös takaa panimotiloista itse oluen suunnitelleen panimomestarin tervehtimään meitä. Outo juttu mutta ekuanot ei ole ikinä kolahtanut itselle suomalaisissa oluissa mutta tässä Mysticin dipassa oli kyllä saatu kaikki kohdilleen. Seuraavana viikonloppuna Mysticillä oli merkittävä pullojulkaisu (Mystic De Cacao) tulossa mutta saimme siitäkin etukäteismaistiaiset ilmaiseksi vielä ennen lähtöä.


   Mysticistä matka jatkui uberilla toiseen tuttuun paikkaan eli Night Shiftiin. Night Shift oli lähtenyt mukaan sour- ja mehukaljahypeen ja tarjonta oli viime vierailusta monipuolistunut huimasti mutta en jälleenkään mitään hirveitä säväyksiä kokenut.


   Night Shiftistä matka jatkui kävellen ja junalla lounaskohteeseen Cambridgeen Mead Halliin. Toppling Goliath-tikki Zeelander löytyi hanasta samoin kuin pari itselle uutta Jack Abbysiä.
   Viime kerralla jäi Cambridge Brewing Company kokonaan välistä ja nyt tuli sopiva hetki piipahtaa siellä. Viihtyisämpi paikka mitä oletin ja lärvilautaset irtosi taas nautittavaksi.

Mead Hallin tiskiä







Cambridge Brewing Companyn komea seinä, ehdin tunnistaa ainakin Bill Murrayn

   Lord Hobossa oli jo järjestettynä pre-event-tarjontaa festareita ajatellen mutta kaikkein kiintoisimmat oli jo ehditty kiskoa nopeasti kuiviin. Totuttuun hobomaiseen tyyliin järjetön meteli täytti taas koko baarin ja parin Burley Oakin oluen jälkeen jatkoimme kohti pohjoista. Olisihan tuolla silti vähän kauemminkin viihtynyt kun baari pyöritti televisioissaan repeatilla original Star Trek-jaksoja eikä mitään nyky ajan humpuukia.



   Kellarikerroksessa sijaitseva Beat Brew Hall ihan Harvardin kupeessa oli puolestaan kokonaan uusi paikka minulle. Olutlistakin oli tulostettuna jo heti oven ulkopuolella mikä vaikutti merkittävästi sisälle siirtymisen nopeuteen. Baarimikko osoittautui täälläkin itse olutmieheksi. Toppling Goliathin kevyellä Mornin' Latte stoutilla oli täällä erikoisjulkaisu varmaan 4 vuoden välein ja jos oikein tajusin kyseessä on Mornin' Delightin "pikkuveli". Nimen perusteella listalta valikoitui lasiin tietysti myös Sand Cityn I am IPA, And Don't Call Me Shirley. Surely You Can't Be IPA oli valitettavasti loppunut.



   Intoa riitti vielä ja kun hotelliin paluumatkalla Tip Tap Room oli matkan varrella niin pysähdyimme myös siinä. Tämähän on Row43:sen tyyliin vähän hienompi ruokapaikka hyvällä oluttarjonnalla ja paikka olikin aivan tukossa iltapuvuissa tepastelevaa sakkia. Lievästä kulttuurishokista huolimatta jäimme kuitenkin oluelle varsinkin kun tiskin päästä jälleen satumaisella ajoituksella irtosi molemmille istumapaikka.


Rentoutumista... Mike Huckabee on muuten hieno mies

   Torstaipäivä käynnistyi heti aamusta tietenkin... Trilliumilla. Trillium Cantonin tarjonta oli sen verran eriävää Fort Pointin ravintolaan verrattuna että päätimme siirtyä junalla/uberilla itse alkuperäiseen pyhättöön. Trilliumhan on nyt saanut päähänsä alkaa tekemään myös lagereita mutta ainakin näin parin otannan perusteella en usko mitään hirveätä sukseeta saavutettavan. Trilliumin peruspilssiä muuten myytiin 4-packsina hintaan 10.95e joten eipä ne edes hirveitä kehdanneet noista pyytääkään. 14 uutta olutta löytyi sampleinä maisteltavaksi ja tällä kertaa myös Cask-versiota heidän perusportteristaan oli saatavilla. Vuoden takaisella käynnilla aivan erinomaiseksi osoittautunutta Scaled Way Up:ia oli jälleen saatavilla ja pakkohan sitä oli vetää useampikin lasillinen kun tuoretta kerta oli.




   Lord Hobossa edellisenä päivänä missatut oluet oli tulossa aikaisin jo jakoon joten päätimme siirtyä sinne hyvissä ajoin ettei edellisen päivän virhe toistuisi. Horus Aged Ales oli kohteena ja kokonaan uusi tuttavuus minulle. Maailmalta olutharrastajien keskuudesta ylistäviä arviota saanut Horus käsittääkseni keskittyy vain pullottamaan vahvoja oluita ja jälleenmyyntihinnat on pullotteille huimat puhumattakaan mustan pörssin jälleenmyyntimarkkinoista. Nyt kun sampleja kohtuu halvalla pulloista oli saatavilla (olikohan 12 dolsaa 8oz... halpaa ja halpaa) niin tilaisuus oli käytettävä hyväksi. Yllätyksekseni joudun myöntämään että Horus ei pettänyt. Oluet oli huikeita ja "kanahaukan näykkäisystä" eli Goshawk's Graspista tulikin yksi korkeimmalle reittaamani olut koskaan.
  Lamplighter Brewing Company oli seuraava luonnollinen siirtymä. Hieman opiskelijaystävällisempi panimobaari tarjosi 2 erillään ollutta baaritilaa ja sekalaisen yritelmän eri tyylisiä vähemmän epäonnistuneita ja epäonnistuineita yritelmiä.


   Torstai oli tarkoitus ottaa vähän rauhallisemmin kun perjantaina oli tiedossa ensimmäinen "festaripäivä". Hotelliin palatessa intoa riitti kuitenkin vielä että siirryin City Tap Houseen jossa oli menossa festareitten virallinen pre-event-tilaisuus. Meno oli jo vähän hiipumassa mutta ovella tulivatkin heti vastaan Beer Advocaten jo vähän väsyneen näköiset Ahlströmin veljekset. Siirryin kuitenkin heitä morjestettuani tiskille oluitten pariin nopeasti. Juomiksi valikoitui mm Dogfish Headin 16.5% fruit beer (niin hyvää marjaviinaa) ja käsittämättömän nykytrendin huipentuma Down The Roadin Sam-Sam The Pickle Man (suolakurkku-TILLI-habanero-sour... #voin_pahoin). Ostakaa joskus ykkösolutta ja purkillinen suolakurkkuja, kaatakaa sitten tuoppiin sekaisin olut ja se litku mitä suolakurkkupurkista jää jäljelle kun kurkut on syöty niin saatte vähän käsitystä miltä Pickle Man maistui.

Pistäkää mieleen tämä olut... ja välttäkää sitä

   Perjantai oli tosiaan sitten ensimmäinen festaripäivä mutta koska tapahtuma oli avautumassa vasta 18.00 aikaa oli heti päivällä piipahtaa Trilliumilla koska hanalistalle oli saatu pari variaatiota vanhoista tutuista. Menin 10.45 ovelle ja kuten odotettavissa oli en ollut ainoa paikalla. Parit tölkkijulkistukset kainaloon vielä lisäksi ja lounaan kautta hotellille valmistautumaan h-hetkeen. Lounaalla kävin lähistöllä Hopsters Brewing Companyssa ja lounaslistaa selaillessa tuli mieleeni että nyt olisi sopiva hetki tutustua alueen hummeritarjontaan ekaa kertaa ja kuin tilauksesta listalla oli loppupäässä kalliihko "Fresh Lobster Roll"-annos tarjolla. Annos oli valtava ja kai se hummeri tuoretta tosiaan oli mutta ei tämä merenelävä kuitenkaan ihan mun oma juttu ole.

Fresh Lobster Roll

   Tiedossa oli että tapahtumaan oli myyty lippuja jopa enemmän kuin viimeksi joten siirryimme jonoon jo hyvissä ajoin. Tällä kertaa turvatoimia oli viimevuotisesta vähän karsittu ja olimme hyvissä asemissa puolisen tuntia ennen avausta. Festareitten tarjonta koostui yli 120 panimosta ja yli 400 oluesta ja koska sessio oli "vain" 3.5 tuntia niin eipä siinä juuri tullut muuta tehtyä kuin sinkoiltua tiskiltä toiselle. Tilaa oli onneksi laajennettu joten väljää ja viihtyisää oli. Dogfish Head oli näyttävästi esillä totta kai kun osaksi järjestävänä osapuolena toimi. Oluista session kohokohdiksi muodostoi mm Epicin Big Bad Baptist - Quadrupel, Aslinin hekumallinen barley wine Time For That ja Weldwerksin kahvi-imp Coffee Maple Achromatic. Against the Grain oli taas kehitellyt jonkun täysin mystisen konseptin joka koostui isosta "aikakoneesta" johon piti ilmeisesti työntää käsi tuopin kanssa sisään ja sitten kone ARPOI sulle oluen ja robotiksi pukeutunut ukkeli töräytti päälle vielä jotain sohjoa/vaahtoa. Päätin jättää kyseisen tiskin väliin loppufestivaalin ajaksi kokonaan. E = M(C Hammer) potenssiin kaksi luki kyljessä.




Arthur Tomme oikealla



Pakkohan tätäkin oli maistaa


   Lauantaina oli vuorossa kaksi erillistä sessiota kolmen tunnin tauolla välissä ja hyvissä asemissa jonon etupäässä jälleen. Keliolosuhteet oli aiheuttaneet vaikeuksia festareille ja tarjoilulasilähetystä tuova rekka oli jumissa jossain Buffalossa vielä mutta Ahlströmit olivat ehtineet aamulla hakemaan jostain omin voimin 20 000 muovikippoa tilalle. Ensimmäisenä säntäsin tällä kertaa hypetetyn uuden panimon 450 Northin tiskille tavoitteena boostattu triple IPA Citra Nuggets X3 ja en pettynyt. Edelleen täytyy ihmetelle miten jenkeissä jotkut panimot onnistuvat 11% ipasta saamaan näin juotavaa tavaraa aikaiseksi. Näillä festareillahan on periaatteesa joka sessiolla samat oluet joten jos sulla on liput kaikille sessioille niin voit jakaa "tärpit" joka session alkuun niin loppujen lopuksi ei edes hirveänä tarvi vaivaa nähdä että saa kaiken ehdottomasti haluamansa. Samoin nykyajan ilmiö on myös se että "jollain" Great Dividellä ei ole ollenkaan jonoa vaikka tarjolla oli mm BA Hibernation ja kokonaan uusi spessuversio yetistä. Samoin Lost Abbeyn tiskillä pääsi vaivatta maistamaan suoraan itsensä Arthur Tommen tarjoilemana heidän uusia harvinaisempia sourejaan. Aslin loisti taas oluillaan. Dogfish Headilla on joku kampanja Kodakin? kanssa ja hapanolut SuperEIGHT liittyy tähän jotenkin. Kodakin tyyppejä oli esittelemässä myös jotain outoa oluessa kehitettyä elokuvaa. Meni vähän koko pointti ohi ja muutenkin vähän omituinen yhteistyökuvio mutta kai tuo jollekin kelpaa. SuperEIGHT-gose-tölkille on helppo ennustaa pitkää ikää koska se oli varsin hyvää vaikken goseista edes pidä.
   Sessioitten välissä oli sopivasti 3 tuntia joten ehdin käymään kunnolla syömässä ja ottamassa torkut hotlalla. Kolmas sessio käynnistyi tuttuun turvalliseen tapaan mutta tällä kertaa kadoksissa oli järjestäjiltä myös rannekkeet kokonaan joten sisälle päästiin entistäkin sutjakammin. Kolmannen session aikana pahimmat paineet oli jo ohi joten keskityin vain hajanaisesti poimimaan harvinaisempia panimoita lasiini. Muutama panimo yllätti listan ulkopuolisilla oluilla ja esimerkiksi Great Notion toi tarjolle kehutun Ripe-IPA:nsa boostatun version Super Ripen. Kaiken kaikkiaan festarit olivat positiivinen kokemus fiilikseltään ja merkittävästi lisätystä lipunmyynnistä huolimatta en koe kärsineeni ruuhkista juuri ollenkaan. Esimerkiksi vessajonoja moitittiin jälkikäteen tapahtuman foorumilla mutta niistäkinhän selvisi siten että menee niihin vessoihin mihin ei ole jonoja. Sama hommahan se on myös oluttiskien kanssa.

Aarwolfilla ihan hyvä setti tarjolla



Against the Grainin "olutaikakone"


Great Notionin vanha hefe jaksoi painaa koko festarin positiivisena

Halusivat laittaa oluen sekaan jotain, en ymmärtänyt mitä... olisi pitänyt ymmärtää

Utopiasta muovimukista!!! Once in a life time experience?

Kodakin kaljalla kehitetty leffa?

Liian hapan olut sekoittanut fimin?



   Sunnuntai oli "lepopäivä" ennen maanantain paluulentoa. Suuntasimme kohti pohjoista Davis Squarea ja lounaaksi vetäisin jälleen järjettömän kokoisen Redbonesin lihalautasen Barbeque Beltin. Liha oli tällä kertaa vähän sitkeämpää sorttia ja sen jyystämisen jälkeen leuat ja hampaat oli kipeänä valehtelematta viikon. Bongasimme myös ihan Redbonesin vierestä uuden olutravintolan, Elm Street Taproomin josta irtosi taas Toppling Goliath-tikkikin sopivasti. Davis Squaren ympäristöön onkin kehittymässä hyvää vauhtia melkoinen ravintolakeskittymä. Uusia paikkoja oli katukuvassa hurjasti verrattuna vuoden takaiseen ja aluetta oli myös siistitty jonkun verran.



Barbeque Belt ja verisuonet sekä sydän kiittää


   Loppupäivä olikin varattu "nähtävyyksien" katselua varten. Kävin lompsimassa Freedom Trailia sen verran mitä jaksoin ja tarkistamassa muutaman jo Fallout 4:sta tutun paikan. Uuden harrastukseni innoittamana kohteena oli myös Pepper Palace joka mainostaa vaatimattomasti itseään planeetan TOP1 kuumien mausteiden paikkana ja sitähän se tietysti olikin. Hyllyt notkuivat erilaisia mielenkiintoisia mausteita. Täältä tuliaisiksi irtosi mm pikkuruinen pipettipullo The End.-nimistä soosia jota tulee varmaan kuluvan vuoden aikana testattua sopivan  hetken ja 3-4 piimäpurkin kanssa.
   Sattumalta taas kerran kolmannen kerran satuin olemaan jenkeissä juuri Superbowlin aikaan ja kun Patriots oli taas finaalissa niin kaduilla toki tätä ei voinut olla huomaamatta. Kävin flatbreadilla Hopsters Brewing Companyssa matsin alettua ja yritin katsoa ottelua muiden seurassa mutta eihän siitä mitään tullut. Edelleen käsittämättömän tylsä laji mielestäni ja väliaikashow oli tällä kertaa huonompi kuin Nivala Cowboysien karsintaottelussa kakkosdivariin Nivalan Jäähallissa vuonna 2002. Siirryin hotellille rentoutumaan.


Samuel Adams





   Maanantaina lento oli vasta 19.00 ja otin late check outin (hotla tarjosi kun oli niin pitkä majoitus!). Aikaa oli hyvin vielä täyttää kahta matkalaukkua tuliaisoluista. 14.00 koitti vihdoin jännityksen hetki ja siirryin tiskille kyselemään maistuiko heidän minulta takavarikoimansa oluet hyvältä. Kaikki meni hyvin ja sain takaisin sen mitä menetinkin. Yotel-hotellia voi kyllä suositella olutmatkailijalle koska tilat ovat uudet, modernit ja puhtaat. Sijainti on erittäin loistava lentojen ja julkisen liikenteen kannalta ja nyt kun myös Trillium on ihan hoodeilla niin eipä tartte kaukaa hyvää oluttakaan etsiä.  Paluumatka meni kommelluksitta, oluet pysyi ehjinä lennon ajan ja saapuminen lumiseen Suomeen piristi jostain syystä kummasti mieltä.

Rentoutumista hotellilla

Jääkaappi Vantaalla reissun jälkeen


Nautitut uudet oluet:

18th Street Hunter Cherry
4 Hands Madagascar - Maple
450 North Citra Nuggets x3
450 North Double Stacked Flapjack Nuggets
450 North Slushy XL - Triple Berry
Aardwolf 5 Year Anniversary - Scotch Barrel
Aardwolf Bananas Foster French Toast All Star Special
Artisanal Brew Works Whiney Whole Lotta Trouble
Aslin Genius Kitchen
Aslin Johann Needs A Bigger Broat
Aslin Time For That
Aslin Vapid
Barreled Souls / Finback Hip Hops Are F%*#ing Dead
Barreled Souls Deep Space - Barrel Aged
Barreled Souls Honey Pot Bourbon
Barrier Woo Hah
Beer Tree Lost Forest
Black Hog / Kent Falls / Kinsman SCOBY Snacks
Black Hog Citra Seltzer IPA
Bolero Snort Boysenberry Moosaic
Bolero Snort Bullnard the Head Elf Imperial Stout
Brew Gentlemen What Life Gave Us
Brewmaster Jack Fields of Butterflies
Burley Oak 100 - Nelson
Burley Oak Apple Pie J.R.E.A.M.
Burley Oak Higher Vibrations
Cambridge Blunderbuss Barleywine - Barrel Aged
Cambridge Brewing Company Count Me In
Cambridge Obscured by Clouds
Cambridge You Enjoy My Stout
Cape May Eminently Drinkable
Cape May Last Hurrah
Cape May New Year's Resolution
Cape May Tiny Drink Umbrella
Carton Appose 1
Carton Coffee & Pavlova
Carton EWR-MIA
Civil Society Tracks
Collective Brewing Project Shadow Walker
Destihl Taco Gose
Dewey Nashville Hot Fried Chicken and Waffles
Dogfish Head Fruit-Full Fort
Dogfish Head Mother Tree
Dogfish Head Possibly The Next Top Rated Beer On BeerAdvocate
Dogfish Head SuperEIGHT
Down the Road Pickle Man Spicy Dill Pickle Sour
Epic Big Bad Baptist - Quadruple Barrel
Epic Sour Brainless on Pink Guava
Epic Utah Sage Saison
Equilibrium / Other Half Paradise City
Equilibrium Reverse Migration
Equilibrium Straight Outta the Laboratory
Evil Genius Fly Like An Eagle - Tangerine & Peach
Evil Genius Mawwiage Is What Bwings Us Togevah Today
Evil Genius Nobody Expects the Spanish Inquistion
Fair State FSB Imperial Stout 2018
Firestone Walker Old Man Hattan
Foam Brewers Peel Sessions w/ Peach & Raspberry
Fox Farm Verdant
Garrison City Beerworks Brazen Piñata
Great Divide 22nd Anniversary
Great Divide Hibernation Ale - Barrel Aged
Great Divide Wood Werks Barrel Series #2: Flemish Brown
Great Divide Yeti Imperial Stout - Chocolate Cherry
Great Notion Guava Mochi
Great Notion Super Ripe
Grimm Catch Wave
Grimm Tesseract
Henry and Fran Soak In My Kaleidoscope w/ Skittles 
Highland Park Barrel Aged Huge
Highland Park Losing Control Double Dry Hopped
Hill Farmstead Abner
Hill Farmstead Society & Solitude #8
Horus Aged Ales Eagle’s Exclusivity
Horus Aged Ales Goshawk's Grasp
Horus Aged Ales Proper Dose
Hubbard's Cave French Toast
J. Wakefield / Horus Boss Tycoon
Jack's Abby Eis Maker
Jack's Abby Framinghammer - Barrel Aged Mole
Jack's Abby Shipping out of Boston
Jackie O's Black Mask
Jackie O's Bourbon Barrel Black Maple
Jackie O's Port Barrel Dark Apparition
Japas Cervejaria / Cervejaria Dádiva Ukiyo
Kane A Night to End All Dawns – Peanut Butter Cup
Kane A Night to End All Dawns - Smores
KCBC / Mikkeller SD Ryders of the Black Rainbow
KCBC / Seven Island Creature From the Deep
Kent Falls The Hollow
Lagunitas Sumpin' Easy
Lamplighter / Borg Brugghus Sneaker Waves
Lamplighter Birds of a Feather
Lamplighter Chapter Two
Lamplighter Kieran
Lamplighter Jagged Little Pils
Lamplighter Milou
Lamplighter Rabbit Rabbit
Lawson's Finest Maple Nipple
LIC Beer Project Late Night Sun
Long Trail Pickle Pun
Lost Abbey For Zinner's and Zaint's
Lost Abbey Ghosts In The Forest - Guava
Lost Abbey Veritas 021
MadTree Red Eye Chai
Magnify Imagine the Summit
Magnify Point of Divergence Double Barrel Aged
Monday Night Garage Overnight Celebrity
Mortalis As Above So Below
Mortalis Icarus w/ Golden Grahams
Mortalis Medusa (Dragon Fruit and Passion Fruit)
Mystic Clementine Frappe
Mystic Danger! Danger! - Ekuanot Double Dry Hopped
Mystic De Cacao
Mystic Illegal Dance Moves - Double Dry Hopped
New England Fluffy Puppies
New England Imperial Stout Trooper (Bourbon)
New England Spin Cycle #16
New England Wudüdator - Red Wine Barrel Aged
Night Shift Briar Weisse
Night Shift Mainer Weisse
Night Shift Menage A Trois
Night Shift My Cranberry Brings All The Hops To The Yard
Night Shift World Tour
OEC Æther (Batch 2 - Mosaic & Hallertau Blanc)
OEC Artista Zynergia: Kriekenfuffel
OEC Clavis Purpura
OEC Ouzo Oryza
Prairie Pink Guava Funk
Proclamation Derivative Galaxy Hopped Pale Ale
Relic Carribbean Kettle
Relic Kola
Relic Subcontinental
Revolution Coffee Boss
Revolution Queequeg's Coffin
River Styx Proteus XI
Rockingham Tequila Oaked Three Little Pigs
Sand City I Am IPA, And Don't Call Me Shirley
Sierra Nevada Maltiple Personalities Barrel Aged
Sketchbook Pencil Shavings and Heartbreak
Sketchbook Resistance Witch
The Rare Barrel Cherry Home, Sour Home
The Rare Barrel Home, Sour Home
The Rare Barrel Mister Tea
Toppling Goliath King Sue
Toppling Goliath Mornin' Latte
Toppling Goliath Pompeii IPA
Toppling Goliath Sosus
Toppling Goliath Supa' Sumo
Toppling Goliath ZeeLander
Transient The Juice Is Loose
Transient Velvet Sea
Transplants Jog My Mind
Tree House Absurdism
Tree House And Miles To Go Before I Sleep
Tree House Double Shot
Tree House Doubleganger
Trillium / Monkish Oenobier - Muscat
Trillium Broken Angel
Trillium Double Seesaw - Boysenberry, Blackberry, Raspberry, Cranberry
Trillium Cape Elizabeth Lighthouse
Trillium Dialed Up
Trillium Fated Farmer - Blackberry
Trillium Fated Farmer - Plum
Trillium Fort Point Pale Ale - Galaxy Dry Hopped
Trillium Fort Point Pale Ale - Galaxy Dry Hopped with Guava
Trillium Hefeweizen
Trillium Launch Beer
Trillium Lock & Key - Mosaic Dry Hopped
Trillium Night & Day - Toasted Pecan and Vanilla
Trillium Passionfruit Vicinity
Trillium Peanut Butter Cup
Trillium Permutation Series #57: Imperial Stout with Coconut and Vanilla
Trillium Permutation Series #72: Pale Lager
Trillium Permutation Series #78: IPA with Vic Secret
Trillium Pot & Kettle
Trillium Resolution Break
Trillium Sleeper Street IPA - Double Dry Hopped
Trillium Summer Street IPA - Double Dry Hopped
Trillium True New Englander
Trillium Wild Sinister Kid - Black Currants
Trophy Monkey Way
Two Roads Persian Lime Gose - Tequila Barrel-Aged
WeldWerks 3.8 Miles
WeldWerks Coffee Maple Achromatic
WeldWerks DDH Juicy Bits
WeldWerks Mexican Medianoche

  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti